Lauretum
Zomerweg 20
B 8490 Jabbeke
T +32(0)50 81 17 43
F +32(0)50 81 40 03
E info@lauretum.be

Laurier wordt van oudsher gebruikt als keukenkruid vanwege de subtiele smaak en het bittere aroma. Het kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt. We raden steeds aan om in bepaalde gerechten bij voorkeur de verse blaadjes te gebruiken.

Het Lauretum heeft zelf enkele originele producten op basis van laurier ontwikkeld: lauriertapenade, lauriermosterd, laurierlikeur, laurierconfituur, laurierkaas....

print deze pagina

01. Lauriermosterd

Een licht geparfumeerde artisanale mostard.
Prijs: € 5/stuk

lauretum

02. Zwarte lauriertapenade

Een heerlijke tapenade van zwarte olijven met een vleugje laurier.
Prijs: € 5/stuk

lauretum

03. Chevrette de Laurier / tapenade

Een heerlijke frisse tapenade van geitenkaas, courgette en laurier.
Prijs: € 5/stuk

lauretum

04. Laurier olijfolie

Olijfolie met laurier, ideaal bij vlees of vis.
prijs: 10 euro/stuk

lauretum

05. Lauriergeléé

Een natuurlijk bindmiddel voor sausen. Ideaal voor stoofvlees en wildschotels.
Prijs: 8.5 euro/stuk

lauretumlauretum

06. Laurierlikeur

Deze zoete laurierlikeur kan als digestief worden gebruikt. Met een scheutje in een glas cava of champagne maakt u een verfrissende "Kir laurier"
30 % alcohol in een prachtige bordeaux fles.
Prijs: 21 euro/fles 500 ml

lauretum

07. Laurierzout

Grof zout vermengd met gemalen laurier. Ideaal om vis of vlees te kruiden en zelfs ter vervanging van gewoon zout op gekookte aardappelen.
Prijs: 5 euro/stuk

lauretum