Lauretum
Zomerweg 20
B 8490 Jabbeke
T +32(0)50 81 17 43
F +32(0)50 81 40 03
E info@lauretum.be
lauretum

GESCHIEDENIS

De handelsvennootschap werd opgericht door laurierkweker André Devisch. Samen met zijn echtgenote, Annie Seys, begon hij begin de jaren '70 te Jabbeke een tuinbouwbedrijf. Oorspronkelijk verbouwden zij er sla en tomaten, zowel in volle grond als onder glas. Op enkele jaren tijd schakelde het bedrijf over op andere teelten zoals perkplanten en erica gracilis.

In Brugge en omstreken waren begin vorige eeuw tientallen laurierkwekerijen actief. Na de economische crisis van de jaren '30 en daaropvolgend de Tweede Wereldoorlog bleef van deze bedrijven weinig of niets meer over. André raakte gepassioneerd door de kennis en het vakmanschap van één van de weinig overgebleven laurierkwekers en begon naast de andere teelten ook met de kweek van Laurus Nobilis.

Wat ontstond uit een passie groeide uiteindelijk uit tot een monocultuur van laurier op een oppervlakte van ongeveer 20 hectare en een enthousiast team van 15 vaste medewerkers. Ondertussen zijn ook de kinderen samen met hun partner actief in het bedrijf. Sybiel, Tom, Elie en Marian werken mee aan de verdere uitbouw van Lauretum. Hierdoor is en blijft Lauretum een solide familieonderneming.

lauretumlauretumlauretumlauretum