Lauretum
Zomerweg 20
B 8490 Jabbeke
T +32(0)50 81 17 43
F +32(0)50 81 40 03
E info@lauretum.be

PROJECTEN

Onze laurieren worden veel en graag gebruikt door gerenommeerde bloemsierkunstenaars, decorateurs en interieur- en exterieurontwerpers voor de meest prestigieuze projecten in binnen- en buitenland. Ze versierden bijvoorbeeld de Sint-Michielskathedraal in Brussel bij de prinselijke huwelijken van de voorbije jaren en ze worden in bijna de hele wereld (van Londen tot New York, van Venetië tot Dubaï) gebruikt voor feestelijke gebeurtenissen en luxueuze evenementen.

Ook in ons land worden onze laurieren steeds meer geappreciëerd bij huwelijksvieringen, party’s en feestelijke ontvangsten, bij de opening van een winkel of een tentoonstelling, voor beursstanden en productlanceringen, voor congressen en sportmanifestaties en op de rode loper van kunstfestivals en media-events.

print deze pagina

01. Boeket voor Brugge

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Brugse Groendienst creëerde Daniël Ost in 2010 in het historische Belfort van Brugge een gigantisch 'Boeket voor Brugge'. Zowel de bovenzalen van het Belfort als het binnenplein werden aangekleed met prachtige florale creaties en honderden oude laurieren van het Lauretum, in alle mogelijke vormen.

lauretumlauretumlauretumlauretum

02. 'Grand Siècle' tuin in Les Tuileries in Parijs

Voor het Franse champagnehuis Laurent Perrier ontwierp Daniël Ost voor de manifestatie Jardins, Jardin aux Tuileries in Parijs een efemere ‘Grand Siècle’-tuin, die ook te zien was op de Gentse Floraliën: een 25 m lange bloemenfontein met 1.500 witte aronskelken met hoge laurierbomen in een bedding van op zijn Japans geknipte buxus.

lauretumlauretumlauretumlauretumlauretumlauretum

03. Brugge Laurier op de markt

In september 2009 werd de Brugse Markt, naar aanleiding van het stadsfestival 'Brugge Centraal', door Daniël Ost, in samenwerking met de stedelijke groendienst, herschapen in een reusachtige lauriertuin. Met dit project wilde Brugge één van haar belangrijkste exportproducten in de kijker zetten: de laurier. De laurieren uit de collectie van het Lauretum Jabbeke, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn, kregen een bijzondere plaats in het project. Ost inspireerde zich voor dit ontwerp op het dijkenlandschap rond de Damse Vaart bij Brugge.

lauretumlauretumlauretumlauretumlauretum

04. Floraliën

Tijdens de Gentse Floraliën in Flanders Expo behaald Laurica-pPlants een gouden medaille voor de meest decoratieve stand.
In 2016 mocht Laurica-Plants een buitenstand hebben in het centrum van Gent. Het ontwerp kwam van Daniel Ost.

lauretumlauretumlauretumlauretum

05. Brugge 2002 Culturele hoofdstad

Vzw Brugge bloeit

lauretumlauretumlauretumlauretumlauretumlauretumlauretumlauretum

06. 125 jaar Club Brugge

In december 2016 vierde Club Brugge hun 125-jarige bestaan.
Er werd een tentoonstelling georganiseerd in het Belfort van Brugge alsook een schitterend feest.
Op naar de 150 jaar!

lauretumlauretum

07. AZ Alma Eeklo

Op 17 maart 2017 vond de opening van het nieuwe ziekenhuis AZ Alma plaats. De entree moest subliem worden. Kijk even naar het resultaat.
Dank aan Flex-event voor de organisatie!

lauretumlauretumlauretumlauretum

08. Hippique 2019

Hippique Knokke: De wereldtop van de jumpingsport! De deelnemerslijst is dan ook indrukwekkend met zowel Olympische kampioenen als wereldkampioenen. Lauretum deed de totale decoratie van dit event. Zo'n 30 hectare voorzien van groen, zowel binnen in de verschillende VIP-tenten als buiten.

lauretumlauretumlauretumlauretumlauretumlauretum